NFT’ye sahip olmak için ne gerekir? | Devrim Danyal Cevaplıyor | dART

NFT’ye sahip olmak için ne gerekir? | Devrim Danyal Cevaplıyor | dART

Hız kesmeden devam eden dART eğitimlerinin bu bölümünde sanatçı ve dART Uzman Kurul Üyesi Devrim Danyal, NFT’ye sahip olmak için ne gerektiğini açıklıyor. Benzersiz dijital varlıklar olan NFT’ler, birbirlerinin yerine geçmediğinden hayatımızda bambaşka yerlere koyuluyor. Blok zinciri olarak bilinen dijital ortamlarda depolanan NFT’ler, günümüzde koleksiyonculuk ve dijital mülkiyet konularını gündeme getiriyor. Dijital dünyada dönüşüme damga vuran NFT’ler, sıfırdan üretilebiliyor veya halihazırda üretilmiş eserlere değer katılarak sahipliği devredilebiliyor.

İlk olarak NFT’ye sahip olacağın yol ya da yordamın önemini vurgulayan dART Uzman Kurul Üyesi Devrim Danyal, bu süreçteki soru işaretlerini gideriyor. NFT’ye sahip olma kurgusu, iki farklı metotla hayatımızda yerini alıyor. NFT’yi kendinin mi oluşturağı yoksa NFT’nin mevcutta oluşturulmuş haldeki kısmını mı kendine ait hale getireceğine bağlı değişkenlik gösteriyor. Halihazırda bulunan NFT’lere belirli bir miktarda para ya da bir değer katarak bu NFT’yi kendine ait hale getirmek mümkün oluyor.

Bu ekosistemin içerisinde NFT oluşturmayı hayal eden kişilere seslenen sanatçı ve dART Uzman Kurulu Üyesi Devrim Danyal, hayallerini gerç ekleştirmek isteyenlerin tek yapmaları gereken şeyin web 3.0 cüzdanı almak olduğuna değiniyor. Web 3.0 cüzdanı aracılığıyla dilediğin blok zincirine bağlanmak ve o blokzinciri üzerinde NFT’leri oluşturmak mümkün oluyor. Kripto varlığı olarak bilinen NFT parçacıklarını blokzincir üzerinde oluşturduktan sonra eserleri çeşitli platformlarda sergileyebilir ve istediğin insanlara belirli bir değer karşılığında satabilirsin. Satış ile birlikte sahipliği devredilen NFT’ler yeni sahibi tarafından farklı ortamlarda sergilenebilir veya yeni bir değer biçilebilir.

NFT ekosisteminde daha önce hiçbir içerik üretmeyen kişiler ise NFT’ye sahip olmak için daha önce oluşturulmuş ve dijital pazar yerlerinde sergilenmiş NFT eserlerini inceleyebilir ve satın alabilirler. Satın almanın yanı sıra NFT eserlerine belirli değerleri vererek satılır halden normal sahipliği devredilecek şekilde evrilmesini sağlamak mümkün oluyor.

Dijital sanat ve NFT alanlarında dikkat çeken eğitimlerin yer aldığı dART hakkında daha fazla bilgi almak ve dijital sanatın gelişimini yakından takip etmek için hemen linki ziyaret et: http://spr.ly/6058zYUHG
#dART #DevrimDanyal #Samsung

カテゴリー3カテゴリの最新記事