NFT’leri Bilgisayarıma Kaydedebiliyorken Neden Satın Alayım? | Hakan Yılmaz Cevaplıyor | dART

NFT’leri Bilgisayarıma Kaydedebiliyorken Neden Satın Alayım? | Hakan Yılmaz Cevaplıyor | dART

dART sanatçısı ve Danışma Kurulu Üyesi Hakan Yılmaz, dART eğitimlerinin bu bölümünde NFT’leri sağ klik ile bilgisayarlara kaydedebiliyor iken satın almanın önemini ve sağladığı avantajları açıklıyor.

Hakan Yılmaz, çok merak edilen bu soruya geleneksel sanat üzerinden yanıt veriyor. Örneğin, Van Gogh’a ait Yıldızlı Geceler tablosu yalnızca bir tanedir ve günümüzde sergilenir. Bu eseri satın almak isteyen milyonlarca kişi olduğundan esere bir fiyat biçilemez. Fakat, bu orijinal eserin sergilendiği alandan çıktıktan sonra etrafta bu eserin dijital klonlarının satıldığını görmek mümkündür. Eserin orijinaline fiyat biçemezken dijital klonları, 15 Euro’ya satılabiliyor. Sen bu dijital klonu satın alıp evinin duvarına astığında bu seni eserin sahibi yapmaz. Böylece yalnızca sanatseverliğini yansıtırsın. Çünkü eser satın alındığında eserin sahibi olurken, kaydedildiğinde hiçbir aidiyet yerine getirilmiyor. NFT’lerin de geleneksel sanat eserlerinin sahipliğinden bir farkı yoktur. Dilediğin kadar NFT’yi sağ klik yapıp bilgisayarına kaydedebilir, eseri inceleyebilir ve yorum yapabilirsin. Bunun yanında o NFT’nin sanatçısının belirlediği değeri ödeyip satın aldığında NFT, artık senin dijital cüzdanında yer almaya başlar. İşte tam da bu anda sanatseverlikten eserin sahipliğine geçiş yapabilirsin.

Eser sahibi olarak o eserle ilgili ticari hakları elde etmek mümkündür. Böylece X fiyata aldığın bir eserin değerinin üzerine eklemek yaparak farklı bir alıcıya daha yüksek fiyatlarda satabilirsin. NFT eserlerinin fiyatını, tamamıyla eserin sahibi özgürce belirler. Yani, ilgilendiğin NFT’leri alım ve satım yaparak bu ticareti bir gelir aracı haline getirmek senin elinde! Hemen, dijital pazar yerlerine giriş yap, birbirinden farklı NFT’leri incele ve senin tarzına en uygun olanları seçerek gönlünce satın almaya başla. Ardından dijital cüzdanına geçirdiğin NFT’lerin değerini baştan yarat.

NFT’leri bilgisayarıma kaydediliyorken neden satın alayım konusunu ve çok daha fazlasını dART üzerinden takip edebilirsin. Bu ve bunun gibi dijital sanat alanındaki eğitim, etkinlik ve güncel bilgileri kaçırma! Samsung’un dijital sanatın gelişimi için sanatçılar ve tüm sanatçı adaylarına sunduğu dART eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için hemen tıkla: http://spr.ly/6053PF5gh
#dART #HakanYılmaz #Samsung

カテゴリー3カテゴリの最新記事