NFT Dünyasındaki Türk Sanatçılar | Hakan Yılmaz Cevaplıyor | Samsung

NFT Dünyasındaki Türk Sanatçılar | Hakan Yılmaz Cevaplıyor | Samsung

dART sanatçısı ve danışma kurulu üyesi Hakan Yılmaz, eğitimlerin bu bölümünde NFT dünyasındaki Türk sanatçılarına değiniyor. Aynı zamanda herhangi bir noktada dijital sanat ile ilgilenerek bunu NFT eserlerine dönüştüren herkesle çok gurur duyduğunu vurguluyor.

Türklerin NFT alanında önde yer aldığı araştırmalar ile görülebilir. Cryptoart.io adlı web sitesinin search bölümünden dilediğin Türk sanatçının adını aratabilirsin. Bu sayede Türk NFT sanatçılarının dünyanın belirli platformlarında şimdiye kadar kaç eser sattığını ve ne kadar gelir elde ettiğini görmek mümkündür. Açık kaynaklı bir web sitesi olduğundan her ülkedeki sanatçılara ait bilgilere erişilebilir. Cryptoart.io adlı web sitesinde sanatçılar bölümüne baktığında ise listenin bir numarasının bir Türk sanatçı olduğunu görebilirsin! Hem de diğer sanatçılara göre inanılmaz bir fark ile! Bunun dışında danışma kurulu üyesi Hakan Yılmaz’ın kendi çapında yaptığı araştırmalara göre de ilk 1000 içerisinde pek çok Türk sanatçı yer alıyor. Türkler, hem NFT hem de dijital sanat alanında öncü isimler arasında.

Dünyadaki ilk 10 dijital artist arasında bile birçok Türk var. Türklerin bu alanda büyük gelişme kat etmesinin nedeni ise aslında sanatsal bir devrim yaşanması. Geçmişten bugüne kadar tüm sanat tarihi boyunca yaşanan devrimler gibi, dijitalleşmenin hayatımıza girmesiyle de NFT’nin etkisi artıyor. Bunun yanı sıra ana akım medyalar baskılandığında alternatiflere olan ilgi yükselebiliyor. Ana akım medyada farkındalığını yaratmak için çok fazla yer bulamayan sanatçılar ise sanatlarını tanıtmak adına farklı kanallara yöneliyor. Tüm bunlara ek olarak Türkler, NFT için gerekli yazılımları etkin kullanıyor ve deneme sürümlerini çok iyi bir şekilde değerlendiriyor. Kendilerine en uygun aracı seçtikten sonra ise onu lisanslayıp eserlerini üretmeye devam ediyorlar.

Türklerin NFT dünyasında örnek alabileceği pek çok öncü sanatçı var. Çok dil konuşan ve zengin bir kültüre sahip bu sanatçılar, NFT sanatçı adaylarına ilham oluyor. dART uzman kurulu üyesi Hakan Yılmaz da sanatçı adaylarına beğenilen önde gelen sanatçıların hikayelerini ve eserlerini incelemeyi tavsiye ediyor. Dijital yaşamda dijital sanat için hazırlanan dART eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi için hemen tıkla: https://www.samsung.com/tr/dart/

#Samsung #dART

カテゴリー3カテゴリの最新記事